Nézőink receptjei

Recept beküldése

Sajtmártás

2014-07-18 16:45 | Kategória: Szószok-mártások

Hozzávalók:

1 tubus sajtkrém (natúr; tejszínes vagy akár füstöltsajtos)
15 dkg trappista reszelve
15 dkg füstöltsajt reszelve
2dl tej
2dl főzőtejszín
bors
fokhagymasó
A sajtkrémet egy lábasba nyomjuk, ráöntjük a tejet és közepes lángon, állandó keverés mellett főzni kezdjük. Ha elolvadt a krémsajt, hozzáadjuk a reszeltsajtokat és továbbra is kevergetve főzzük. Mi extrán sajtosan szeretjük, ezért ha éppen van otthon a hűtőben, akkor én még teszek hozzá mascarponét egy nagy kanállal, pár kocka fetasajtot és megszórom parmezánnal is. Ha a sajtok teljesen elolvadtak, akkor ízlés szerint fűszerezzük,hozzáadjuk a tejszínt és még pár percig főzzúk. Ahogy hül a mártásunk, úgy fog sűrüsödni. Nagyon finom tésztákhoz, vagy akár sülthúsok mellé is. Nálunk nagy kedvenc. Hetente egyszer biztos felkerül a menüsorra,általában gnocchi és sült csirkemell mellé.