Brindzás pirog

1 hozzászólás
Nyomtatás
3.75 2
3.75 2

Recept

  • Egy mély tálba beleöntjük a lisztet,hozzáadjuk a sót,az áttört burgonyát,beleütjük a tojást és annyi vízzet,amennyit felvesz.
    Ebből sima állagú tésztát gyúrunk. Amikor összeállt kitesszük a deszkára és ott félbevágjuk.
    Az egyik felét kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra.
    Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a brindzát,a tört burgonyával simára.
    A töltelékből pici golyókat formázunk.
    A gombócot ráfektetjük a tésztára,azt ráhajtjuk és a pirog szaggatóval félkör alakú formákat vágunk.
    Enyhén sós,forró vízbe tesszük és kb 5 percig főzzük. Hideg vízbe kiszedjük,majd lecsepegtetjük és meglocsoljuk olajjal,hogy ne ragadjanak össze.
    Ha sok a tészta mennyisége a felét még főzés előtt,zárható dobozban,vagy zacskóban lefagyaszthatjuk.
    Az 50 dkg lisztből 70 db pirog lesz.
    A tálaláskor a tésztát meglocsoljuk tejföllel,szórunk rá piritott szalonna kockát és meghintjük a zöldfűszerekkel.
    Jó étvágyat kívánunk.


Hozzávalók

  • 0,5 kg rétesliszt
  • 15 dkg héjában főtt burgonya,áttörve
  • 1 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1,5 kávéskanál só
  • Töltelék:
  • 45 dkg brindza (juhtúró)
  • 22 dkg héjában főtt,áttört burgonya
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag snidling
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg füstölt szalonna