Traditional Hungarian noodle soup

6 hozzászólás
Nyomtatás
4.875 8
4.875 8

Tradícionális magyar levesünk

Recept

  • A csirkeaprólékkal, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk. Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, amit 20 percig letakarva pihentetünk. Ezt még két alkalommal megismételjük
    A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára pirítjuk. A pörcöt és a zsír felét kanállal kivesszük.
    A többször átgyúrt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk és három újnyi csíkokat vágunk belőle. A szalonnából kiolvasztott zsírral megkenjük, sózzuk,borsozzuk és óvatosan vékony csíkokra hajtogatjuk. Majd a csíkokat megsodorjuk és a tésztát csomókra kötjük. A fele tésztából csomókat,úgynevezett görcsöket kötünk, a másik fele tésztából négy cm hosszú hurkákat vágunk.
    Az elkészült, forrásban lévő húsléhez hozzáadjuk a görcstésztát,amit 10 percig főzünk, majd a hurkatésztát is amivel készre főzzük a levest.
    Ezalatt a maradék zsírt meghintjük a pirospaprikával és a levesre öntjük. A maradék apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 50 dkg liszt
  • 5 db tojás