Egy edénybe öntjük a szitált lisztet és hozzáadjuk a tojásokat és kevés vizet. Neki állunk összegyúrni. Mindig csak kevés vizet öntünk hozzá,hogy érezzük az állagán a változást. Amikor összeállt a tészta, meglisztezett deszkán tovább gyúrjuk.
Kemény,sima tésztát kell kapnunk.
Három felé vágjuk.
Meglisztezzük újra a deszkát és kisodorjuk. Mivel kemény a tészta, sokáig tart vékonyra nyújtani. Kb. 2 mm vastagságúra kell sodorni.
Amikor megfelelő vastag feltekerjük a sodrófára,újra meglisztezzük a deszkát. A sodrófán hosszában kettévágjuk a tésztát.
Aztán újra félbevágjuk. Egymásra fektetjük és 3-4 mm-es csíkokat vágunk. Amit leszeltünk lisztes kézzel fellazítjuk (megborzoljuk ),hogy ne tapadjanak össze.
Közben elkészítjük a grízt.
Egy edénybe beleöntjük az olajat,ráöntjük a darát.
Közepes lángon,folyamatosan kevergetjük.
Amikor aranysárgára pirult,egy evőkanál cukrot hozzáadunk. Jól elkeverjük,majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Amikor sűrűre dagad a dara,lezárjuk a lángot és félretesszük.
Bő,forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát.
5-10 perc után,amikor feljön a víz tetejére,leszűrjük, hidegvízbe tesszük majd onnan,lecsepegtetés után beletesszük a darába.
Jól összekeverjük. Tálaláskor cukorral,lekvárral hintjük meg.
Jó étvágyat kívánunk!