Körömpörkölt

2 hozzászólás
Nyomtatás
5 5
5 5

Recept

  • Finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    Bográcsban felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük a hagymákat. Nem sütjük.
    Beletesszük a paradicsompürét, a sót és elkeverjük.
    Ráhintjük a pirospaprikát és picit pirítjuk, de óvatosan.
    Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott, felaprított körmöket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehát rövid lével főzzük, fedő alatt.
    3/4óra elteltével hozzáadjuk a lecsót és az őrölt köményt.
    Megkeverjük. Lefedjük és tovább főzzük.Körülbelül egy óra után, amikor elfőtte a levét, levesszük a fedőt és még főzzük fél órát, lassan, kis tűzön.
    Főtt burgonyát adunk hozzá.

Hozzávalók

  • 6 fő részére:
  • 1.5 kg sertésköröm, farok vegyesen
  • 20 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 dl lecsó
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 db csípős paprika