Kovászos uborka

24 hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Finom nyári csemege

Recept

  • Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napi kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.

Hozzávalók 12 főre

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • 15-20 db meggyfa levél
  • 3-4 db szőlőlevél
  • 2 evőkanál só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg száraz kenyér
  • 2 liter forró víz