Magyaros tarja

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Nagyon ízes, laktató ételünk

Recept

  • A húsok szélét az inaknál bevagdaljuk, hogy sülés közben ne ugorjon össze és szebb legyen. Papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, egyik oldalát borsozzuk, meghintjük a finomra aprított fokhagymával, meglocsoljuk egy kis olajjal, összeforgatjuk és letakarva, hűvös helyen pár órát pihentetjük.
    Ez alatt bő, forró olajban a meghámozott és felkockázott burgonyát ropogósra sütjük, kiszedjük. a visszamaradt olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát és kiszedéskor egymásra helyezzük őket oly módon, hogy közben egyik oldalukat őrölt paprikával hintjük meg. Az olaj nagyobb részét leöntjük, ezt később sok féle képen hasznosíthatjuk más ételek készítésénél. A maradékban megpirítjuk a felkockázott szalonnát. A feldarabolt paprikából, hagymából és paradicsomból ebben lecsót készítünk. A maradék sóval és borssal ízesítjük. Res-ropogósra megsütjük.
    Tálaláskor a burgonyát helyezzük alulra, ráhelyezünk egy szelet húst és a lecsóval beborítjuk

Hozzávalók 6 főre

  • 6 szelet csontos sertéstarja
  • 20 dkg házi zsírszalonna
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes (zöld, piros, sárga) paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál só
  • 6 dl étolaj