Paradicsomos krumplifőzelék

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.875 4
4.875 4

Újra divatba jöhet

Recept

  • Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számított, kb. húsz perc alatt.
    Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e.

    A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
    Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
    Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyem zöldet és a kristálycukrot.
    Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
    Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.

Hozzávalók 4-6 1,5 kg főre

  • burgonya
  • 15 dkg
  • paradicsom püré
  • 2 evőkanál
  • liszt
  • 1 db
  • babérlevél
  • 1 teáskanál
  • kristálycukor
  • 1 evőkanál
  • 2 evőkanál
  • zsír
  • 10 dkg
  • zeller
  • 1 csomag
  • petrezselyem zöld
  • 1 gerezd
  • fokhagyma
  • ½db
  • vöröshagyma