Újra divatba jöhet
Recept
- Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számított, kb. húsz perc alatt.
Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e.
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyem zöldet és a kristálycukrot.
Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.
Hozzávalók 4-6 1,5 kg főre
- burgonya
- 15 dkg
- paradicsom püré
- 2 evőkanál
- liszt
- 1 db
- babérlevél
- 1 teáskanál
- kristálycukor
- 1 evőkanál
- só
- 2 evőkanál
- zsír
- 10 dkg
- zeller
- 1 csomag
- petrezselyem zöld
- 1 gerezd
- fokhagyma
- ½db
- vöröshagyma