Savanyúkáposztás szalonnás nokedli

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4 10
4 10

Laktató hagyomány

Recept

  • Felkockázzuk a szalonnát és nagy serpenyőben zsírjára sütjük.
    Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük. Nem kell simára keverni.
    Bő, forró,sós vízbe beleszaggatjuk és öt perc főlés után leszűrjük.
    A kimosott savanyú káposztát elkeverjük a szalonnával és pár percig együtt sütjük. Közben fűszerezzük.
    A megfőtt nokedlit rámerjük és összevegyítjük.

Hozzávalók 4-6 50 dkg főre

  • savanyú káposzta
  • 60 dkg
  • liszt
  • 3 db
  • tojás
  • 2 dl
  • víz
  • 1 teáskanál
  • 60 dkg
  • főtt füstölt császárszalonna
  • 1 teáskanál
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál
  • őrölt köménymag
  • 2 dl
  • étolaj