Laktató hagyomány
Recept
- Felkockázzuk a szalonnát és nagy serpenyőben zsírjára sütjük.
Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük. Nem kell simára keverni.
Bő, forró,sós vízbe beleszaggatjuk és öt perc főlés után leszűrjük.
A kimosott savanyú káposztát elkeverjük a szalonnával és pár percig együtt sütjük. Közben fűszerezzük.
A megfőtt nokedlit rámerjük és összevegyítjük.
Hozzávalók 4-6 50 dkg főre
- savanyú káposzta
- 60 dkg
- liszt
- 3 db
- tojás
- 2 dl
- víz
- 1 teáskanál
- só
- 60 dkg
- főtt füstölt császárszalonna
- 1 teáskanál
- őrölt bors
- 1 teáskanál
- őrölt köménymag
- 2 dl
- étolaj