Olajon aranysárgára megdinszteljük a felíprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát,gyorsan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst,belekeverjük és megsózzuk. Őrölt köménnyel és borssal meghintjük. Hozzáadjuk a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel,ami ellepi. Gyakori kevergetés mellett,közepes lángon,fedő alatt főzzük.
Egy óra után,amikor elfőtte a levét felengedjük újra vízzel. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát. Nem mossuk ki,mert ettől lesz savanykás ízű.
Tízpercenként megkeverjük. Ha kell,még adunk hozzá vizet.
Elkészítjük a habarást, a lisztet a tejjel kikeverjük, és hozzáöntjük a káposztához.
Hozzáadjuk a tejszínt is és újra megkeverjük. Pár percig összeforraljuk.
Tálaláskor 3-4 szelet knédlit teszünk a tányérba és rámerjük a székelykáposztát.
Jó étvágyat kívánunk!