Nem csak édes szájúaknak !
Recept
- A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává.
Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.
Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaniliáscukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki milyen sűrűn szereti a tölteléket a lisztet is beletesszük.
A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett sütő edényünkbe helyezzük.
Ráöntjük a töltelékmasszát, egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és dekoratív mintával, villával kiluggatjuk.
Nagy lángon tíz percig sütjük, majd , megfordítjuk és még negyven percig takarékon sütjük.
Hozzávalók 8 tészta: főre
- ____________________
- 50 dkgliszt
- 2 evőkanál tejföl
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 3 db tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 db egész tojás
- Töltelék:
- ____________________
- 1 kg túró
- 35 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola 1 dl tejbe áztatva
- 1 db citrom reszelt héja
- 1,5 evőkanál liszt
- 4 tojás fehérje
- 2 db vaniliáscukor